29 de juliol 2006

Basat en fets reals


En un comentari a aquest blog, la Mireia senyalava com un dels seus Somerbys favorits, o sigui, una de les seves impostures favorites, el fals “basat en fets reals” de la pel•lícula Fargo dels germans Cohen. Avui he vist una peli de Peter Weir, el director australià de Master & Commander i El club dels poetes morts. La pel•lícula, com Fargo, es presenta basada en fets reals i relata la misteriosa desaparició de tres alumnes i una professora en una excursió a Hanging Rock el dia de Sant Valentí de 1900. Peter Weir segueix les alumnes d’un internat australià fins que es perden en la muntanya volcànica de Hanging Rock i després segueix la recerca infructuosa. Sant Valentí, a l’hemisferi sud, s’escau en la nostre Mare de Déu d’agost, en plena canícula, els grills canten i les formigues arrepleguen les restes del pícnic. La muntanya on es perden les nenes sembla Montserrat. Quan la pel•lícula comença, Miranda, una de les nenes que desapareixerà deixa dit que la vida és un somni o bé un somni dintre d’un somni. La peli es diu Pícnic a Hanging Rock, i és sense cap mena de dubte un altre fals “basat en fets reals”. Com que la pel•lícula és de 1975 és la primera en aquesta col•lecció de pel•lícules que imposten ser basades en fets reals. Ja avisaré si en trobo més.

2 comentaris:

Mireia ha dit...

Gràcies per citar-me, bq, un dia vull fer un post sobre una cosa que vaig trobar, que es una cosa de les que t'agraden a tu, doncs res que vaig trobar un blog amb només tres posts, curiosos, banals, misteriosos, ordinaris, tot a l'hora, com aquestes vides petites (o no petites) plenes d'encant que tu ens expliques, i a més a més era un blog Sommersby, bueno que endavant amb aquesta genialitat de blog teu!, ah i que m'estic llegint el Roberto Bolaño, que sempre m'havia fet mandra i tu me n'has fet entrar ganes.

bq ha dit...

Gràcies a tu Mireia per citar-me al teu, de blog, que cada cop que em cites el contador de vistites s'anima molt.
Per cert Mireia he vist que el Sostres convoca des del seu blog un sopar per a dones amb al Gaspar Hernandez pel proper dilluns. No sé si d'aquí en podria sortir una continuació d'aquell post en que el Severino ho emmerdava tot.