25 de maig 2006

Un tren a San Francisco, un tren a Paddington

És una pel·licula: No man of her own (1952)
Ruby Stevens a.k.a Barbara Stanwyk és Helen Ferguson. Viatja en un tren de Nova York a San Francisco. Prenyada, abandonada pel pare de la criatura que és un gàngster. Al tren coneix una parella recent casada, els Harkness. La dona, Patrice, també està esperant un fill. Viatgen cap a l’oest per conèixer els pares d’ell, una família adinerada. El tren desencarrila i la parella mor. Barbara Stanwyck decideix de suplantar la jove morta i anar a conèixer ella la família del marit mort.
La pel·lícula acaba bé.


No és cap pel·lícula. Va passar l'octubre de 1999.
Dos trens colisionen a l’estació londinenca de Paddington. Un dels vagons, en concret el vagó H, queda totalment calcinat. Hi ha nombrosos morts, moltíssims ferits. Al vespre, Lee Simm telefona a Scotland Yard per fer-los saber que un seu llogater i empleat, Karl Hackett, no ha tornat d’un viatge en tren a Cheltenham. Tem que no sigui una de les víctimes de L'accident.

La policia no troba restes del cos de Hackett, es posa en contacte amb la familia però la família fa més de deu anys que no tracta amb ell. Finalment sumen Karl Hackett als 31 morts de l’accident i se l’acomiada en la cerimònia pública que es celebra en memòria dels morts de la tragèdia ferroviària.

Lee Simm torna a la seva feina d’informàtic i als seus petits negocis immobiliaris. La vida li va de cara. Scotland Yard també torna a la feina. En posar en ordre les notes de l’accident a Paddington, a algú li fa mala espina que només el seu arrendatari hagui trobat a faltar Hackett. La policia fa una nova visita a Lee Simm, en aquesta ocasió acompanyada d'un membre de de la família Hackett que reconeix en Lee seu oncle Karl.

Lee Simm era el nom d’un amic mort de Karl Hackett. Durant vint anys Karl Hackett havia utilitzat les dues identitats. Com a Karl Hackett havia acabat tancat a la presó per un episodi d'abusos. Havent complert la condemna Lee Simm havia dut una vida ordenada com a tècnic informàtic, només tornava a ser Karl quan tractava amb la família, però mirava de no tractar-hi mai. Està clar que quan va trucar a Scotland Yard es pensava que es desempallagaria de forma definitiva de la seva identitat més incòmode.
Però aquesta història no acaba bé.